At du skal dusje før du hopper i bassenget er ingen nyhet. Men du kjenner kanskje ikke til årsaken for hvorfor dette er viktig for både deg og andre badegjester?

Den ene grunnen er at jo flere som dusjer, jo mindre klor trenger vi å tilføre bassengene. Men den andre grunnen er for ditt eget velvære. For ingen av oss liker klorlukt på huden, i håret og i badetøyet vårt. Derfor skal du få følgende aha-opplevelse: Klor angriper bakterier og såperester, ikke ren hud og rent hår. Det er derfor det er viktig å dusje naken, vaske både kropp og hår med såpe, og skylle såpen godt ut. Og det er viktig å dusje uten badetøy, for å slippe at såperester blir igjen i tøyet og angripes av klor.

Med denne kunnskapen skjønner du sikkert hvorfor det å bade med boxershorts er en uting. Så hvis du eller noen du kjenner pleier å ha boxeren på i badet – gi ham beskjed at han skal droppe boxeren neste gang – både for å holde bakterier borte fra bassenget, men også for å slippe klorlukt på egen kropp og i egne klær.