Babysvømming

BABYSVØMMING: 0-2 ÅR

Babysvømming er en aktivitet i vann der barnet er sammen med en eller to av foreldrene sine i vannet. Instruktøren viser, tilrettelegger og veileder foreldre og barn i ulike grep og øvelser for å fremme barnets balanse, styrke, trygget og glede i vann, som igjen fører til glede og mestring av egen kropp. Vi vektlegger nærhet, kommunikasjon og trygghet på kursene.

SMÅBARNSVØMMING: 2-4 ÅR

«Lek og lær»- prinsippet. Passer for alle som vil bli glad i vann og vannets egenskaper. Kursene bygger videre på det barna og foreldrene har lært på babysvømmingen. Her lærer noen barn å svømme, men det er ikke målet med småbarnsvømmingen. Målet vil fremdeles være å gi barna vannglede og trygghet i vann.

Vi har tre kurstyper for barn under 2 år:

Vi har ett kurs for barn i 0-4 års alderen:

Første gang på babysvømming: Sett av god tid til besøket. Planlegg søvn og mating. En trøtt og sulten baby vil trives dårlig også i vannet.
Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen inne i hallen. La babyen få god tid til å venne seg til svømmehallmiljøet. God kroppskontakt er det som får den til å føle seg mest trygg. Babyen behøver ikke dusje før badet, men grundig kroppsvask er obligatorisk for alle andre. Tørk deg før du tar i babyen. Vent med bassengkanten og ta kontakt med instruktøren før dere går i vannet. Tull et stort håndkle rundt babyen med en gang den løftes ut av vannet. Etter bading kan du vaske eller skylle av klorvannet. Smør gjerne huden inne med litt olje til slutt eller ta et kveldsbad med f.eks olje i.
 
Forberedelser hjemme: Før man går i bassenget er det viktig å forberede seg hjemme. Har man badekar kan man fylle det til randen og la babyen bevege seg her. Ikke bruk sete i badekaret. La babyen bevege seg fritt. Rommet bør være godt oppvarmet og minst mulig av babyens våte hud bør eksponeres i luft.