DSC_0330.jpg

Det glemmes noe hver eneste dag

- Det forundrer meg at folk glemmer så mye hos oss, men vi leverer det i alle fall til gode formål, sier Mona Nordstokke som har ansvar for gjenglemte ting i Aquarama.

Tekst: aStory


Det bugner av gjenglemte håndklær, badebukser, armringer og også noen dyre jakker. Noen har gått fra den ene krykken sin, mens et lite barn må ha kommet hjem med bare en sko.

- Jeg holder ikke tellingen, men det glemmes i alle fall to-tre håndklær hver eneste dag, bare her i Aquarama. Det er også mange som går fra badebuksa si, sier Mona Nordstokke.

Hun forstår at det er fort gjort å glemme såpen i dusjen eller overse lua i skapet, men hun mener samtidig at de enorme mengdene med gjenglemt utstyr viser et stort forbedringspotensial.

- Det sier kanskje litt om at vi har for mange ting, for det er mye som aldri blir hentet.

 

Sendes av gårde etter en måned

Mona har et sirlig system i skapene utenfor garderobene, og dermed er sjansen stor for at rette eier kan få tilbake det som er glemt. Men det skjer sjelden, og etter en måned er det uansett for sent.

- Vi har et system med to skap, hvor det som glemmes i løpet av de to første ukene i måneden legges i det ene, mens det som glemmes i slutten av måneden plasseres i det andre.  

Når ting har ligget en måned i det ene skapet, tømmer Mona skapet og vasker og sorterer alt sammen, og leverer det til et veldedig formål.

- Vi gir mye til frivillige organisasjoner som HJELP til Russland og Barn i Ukraina. De trenger ikke så mye badetøy der borte, men de setter veldig pris på håndklær, undertøy, vanlig klær og ytterklær, forklarer hun.

Badetøyet ender som regel i en gjenbruksbutikk. Siden det er lite som kastes, betyr det samtidig at Mona bruker mangfoldige timer på å vaske og sortere alt det som badegjestene etterlater seg.

- Det blir noen timer i løpet av måneden, ja, og det går altså ikke en eneste dag uten at jeg plukker opp ting i garderoben som folk har gått fra.

 

Et kjent problem

Jarle Drivenes, leder for bassengene i Aquarama, sier at gjenglemte ting en kjent utfordring i de fleste badeland, og at ikke de kan gjøre så mye mer enn å oppfordre folk til å få med seg alle eiendelene hjem igjen.

- Jeg har sluttet å la med forbause over alt som glemmes, og mitt inntrykk er at det verken har blitt bedre eller verre i løpet av de siste årene. Men det er i alle fall fint at vi har en god ordning med å sende ting videre, slik at det kan komme til nytte hos noen som trenger det, sier Drivenes.