Info

Svømmeanlegget i Aquarama er noe utenom det vanlige. Ved å kombinere idrettsbasseng og badeland i samme bygg, kan du som gjest både svømme langt i idrettsbassenget, leke deg i badelandet og nyte varmtvannsbassengene i velværeavdelingen.

Badeland

Aquarama Bad er et av Norges største innendørs badeland. Badelandet i Aquarama har bassenger for hele familien. Fra de minste som liker plaskebassenget "Oksøy", via "Hamresanden" for de litt større barna, til bølgebassenget "Skagerak" og strømkanalen "Blindleia". I tillegg rommer badelandet et eget klatrebasseng, sklier både for små og store, og ikke minst surfebølgen AquaSurf.

Bli bedre kjent med badelandet her.

Spa

Avslapping og nytelse. Helse og velvære. Det er hva vi kan tilby i Aquarama Spa - Sørlandets største og mest innholdsrike spa.

Her finner du mer informasjon om Aquarama Spa.

Stupeanlegg

Vi har et fullskala stupeanlegg som gir alle muligheter til å leve ut både lek, idrett og konkurranse. Du kan velge mellom høydene 1, 3, 5, 71/2 og 10 meter. Delebrygger og baneskiller kan dele bassenget i utallige varianter, slik at man kan trene stup selv om det er aktivitet i andre deler av svømmebassenget. Bobleanlegg med fjernstyring legger ekstra til rette for stupetrening på alle nivåer og styrker attraksjonen ytterligere. Og det er tilrettelagt for synkronstup fra 1, 3 og 10 meter.

Her finner du flere fakta om stupeanlegget.

Idrettsbassenget

Idrettsbassenget i Aquarama inneholder både svømme- og stupeanlegg. Svømmeanlegget, som holder de olympiske målene 50 x 25 meter, er en helt sentral del av Aquarama og gir fantastiske muligheter både for trim, trening og ulike arrangementer. Med en tilskuerkapasitet på ca 750 har vi avholdt både svømme- og stupemesterskap på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Det er i idrettsbassenget du finner skolesvømming, den organiserte idretten, svømmekurs for både voksne og barn, samt baner for mosjonistene. Fordelingen av baner organiseres ved hjelp av delebrygger og baneskiller. Heve- og senkebunn kan gi dybde fra 2 meter til grunt vann, sågar til tørt gulv for spesielle arrangementer.

Fakta om idrettsbassenget:

 • Størrelse: 50 x 25 meter
 • Dybde: fra 1,3 til 5 meter
 • To delebrygger deler bassenget inn i følgende størrelser; 
  • 25 x 25 meter
  • 25 x 12,5 meter
  • 25 x 9 meter 
   (m/heve- og senkegulv)
 • Heve- og senkegulv: 0 - 2 meter
 • Tilskuerkapasitet: 750
 • Volum: 4200 m3

Skolesvømming

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
08.00-09.00         Grim skole
09.00-10.00 KRS kommune KRS kommune KRS kommune Krossen skole Samfundets skole
10.00-11.00 KRS kommune KRS kommune KRS kommune Tunballen skole Samfundets skole
11.00-12.00 KRS kommune KRS kommune KRS kommune Rosseland skole  
12.00-13.00 KRS kommune KRS kommune KRS kommune    
13.00-14.00   Steinerskolen     Grim skole
14.00-15.00   Grim skole       

Baneinndeling:

Her finner du en oversikt over baneinndelinger i idrettsbassenget ...

Helsebadet

Helsebadet finner du i andre etasje. Det er et varmtvannsbasseng på 12,5 x 8 meter, med vanndybde fra 1,1 til 1,6 meter. Kraftige dyser sørger for behagelig og helbredende massasje under vann, og motstrømmen brukes for opptrening. I dette bassenget er det også heis ved bassengkanten og trinn ned i bassenget. Fra individuelle garderober er det løsninger som bringer bevegelseshemmede enkelt opp til badet.

Her finner du en oversikt over hvilke grupper som har tildelt tid av Kristiansand kommune i ukedagene.

LEIE AV HELSEBADET:

Ønsker din organisasjon å leie tid i helsebassenget? Vi har ledig kapasitet på følgende dager:

 • torsdager, kl. 16.30 - 19
 • fredager, kl. 13 - 15

For priser og mer informasjon, vennligst ta kontakt med: Cathrine N. Wilson på mobil: 980 58 895 elle e-post: cathrine@aquarama.no.

 

Velværeavdelingen

I velværeavdelingen kan du ligge og nyte utsikten til Bystranda og utover fjorden. Både i varmtvannsbassenget «Paradisbukta», hettvannsbassenget «Blå lagune» og utebassenget «5. stampe» er det ligge- og sittebenker. Bassengene holder hhv. 34 og 38 grader, og hele avdelingen er nedsenket slik at det blir en egen atmosfære, adskilt fra de øvrige områdene. Ved siden av velværebassengene er det en egen relaxavdeling med rolig atmosfære. Her finner du kaldkulpen «Steinsfossen», hvilebenker, sauna og dampbad.

Her finner du fakta om velværeavdelingen i Aquarama Bad.

AquaSurf

Prøv vår spektakulære AquaSurf! Hos oss kan du oppleve sommerens vannsportaktivitet nummer 1 – surfing – året rundt på denne helt unike attraksjonen! Ta med venner, familie eller kolleger for å ha det gøy og lære å surfe. Vi har både brett som man kan ligge på og vanlige surfbrett til å stå på.

Les mer om AquaSurf, se oversikt over priser og bestill surfetime her.

Butikk

I badebutikken finner du både badetøy, svømmebriller, dykkeleker og alt annet du trenger for å ha det gøy på badeland. Du kan også bestille varer direkte hos vår leverandør. Klikk her for å gå til nettbutikken.

AQ Servering

Hos oss kan du slukke tørsten og stille sulten mellom slagene, både inne i badelandet og ute i kafeteriaen. Vi byr på kalde og varme retter, rask servering og rimelige priser. Velg fra en sunn og velsmakende meny – vi har favorittrettene til både små og store. Dersom det passer bedre å ta med middagen hjem tilbyr vi også enkel take away. Hva med en "hjemmelaget" pizza, innholdsrik salat eller bare en smoothie i farta?

Les mer.

Trivselsregler

Av hensyn til egen sikkerhet og alles trivsel, ber vi deg ta en titt på det reglementet vi har her i Aquarama Bad:

 1. Barn som har fylt 11 år og er svømmedyktig kan bade alene i bassengene, ellers har barn kun adgang i følge med badende voksen over 16 år.
 2. Du bader på eget ansvar. Vertene våre overvåker og assisterer med kvalifisert førstehjelp ved uhell. Dersom du ikke er svømmedyktig har du kun anledning til å bade under oppsyn og øve i de grunne bassengene.
 3. Alle som skal inn i badet må kjøpe billett, og du har kun anledning til å bade med badetøy eller annet tøy egnet for bading. Det er ikke tillatt med boxershorts i badet.
 4. Vis hensyn til andre, følg skilting og badevertenes anvisninger. Personer som sjenerer gjester eller ansatte vil bli vist bort.
 5. Personer med smittsomme sykdommer kan ikke benytte badet.
 6. For ditt og andres velvære skal du dusje uten badetøy før du går inn i bassengområdet. Grunnet hygiene er det heller ikke tillatt å ha på seg undertøy under badetøyet.
 7. Småbarn henstilles til å bruke badebleie som de får utdelt ved inngang, samt badebukse utenpå bleien.
 8. Det er ikke tillatt å ha med egen mat og drikke, og det gis ikke anledning til å reservere møbler. Løse eiendeler som ligger på bord og stoler vil bli fjernet av vertene og lagt inn i hyllene som er beregnet til slik lagring. Sko og sandaler settes i skohyllene på vei inn i garderobene, evt. legges i garderobeskapene. 
 9. Av både renholdsmessige- og sikkerhetsmessige årsaker gis det ikke anledning til å ta med barnevogn inn i anlegget. Du kan ta med bagen, men selve vognen må plasseres i gangen inn til garderobene. 
 10. Unngå hopp og stup i badelands- og velværedelen. Voldsom lek og dytting fra bassengkantene medfører risiko og ubehag for deg selv og andre, og er derfor ikke tillatt. 
 11. Dersom du har hjerte- og karsykdommer, diabetes eller er gravid, bør du unngå å bruke boblebadet, badstuene og hettvannsbassenget (Blå Lagune).
 12. Ta godt vare på adgangsbånd. Aquarama kan dessverre ikke ta ansvar for dine eiendeler eller eventuelle verdier på armbåndet.
 13. Gjenglemte klær tas vare på i ca. 2 uker. Øvrig hittegods blir lagt i resepsjonen. En gang i måneden leveres hittegods av verdi til Politiet.
 14. Fotografering generelt er ikke tillatt inne i badeanlegget. Ved spesielle anledninger, som fotografering av egne barn, barnebursdag, skoleprosjekt, el. l. kan det gis tillatelse innenfor gitte rammer. Vi minner samtidig om at selv om du har fått tillatelse av oss til å fotografere i vårt anlegg, må du selv innhente tillatelse fra den du fotograferer til evt. å kunne publisere dette bildet.

Vi setter pris på at alle våre gjester følger disse reglene. Dersom du har forslag til forbedringer tar vi gjerne i mot innspill. Snakk med en av våre badeverter eller resepsjonister. 

Generelle betingelser

 • I skoleferier og bevegelige helligdager gjelder helgepriser.
 • Medlemskort er personlig. Ved misbruk/utlån av personlig medlemsbånd/årskort inndras kortet, og medlemskap må betales ut i sin helhet.
 • For uføre og funksjonhemmede gjelder honnørpriser.
 • Ledsagerbevis gir gratis inngang
 • Adgang ikke badende, kr 80,-
 • Vi tar forbehold om at deler av anlegget i perioder kan være stengt for publikum på grunn av konkurranser, vedlikehold, el. l. Dette skal vi, så godt det lar seg gjøre, informere om på vår nettside.
 • Vi tar forbehold om prisendringer og eventuelle feil i vår oversikt.
 • For større arrangementer, ta kontakt med oss på: bad@aquarama.no

Har du andre spørsmål? Kanskje du finner svar på dine spørsmål her: 

Hvor gamle må barn være for å bade alene?

Barn som har fylt 11 år og er svømmedyktig har adgang alene, ellers har barn kun adgang i følge med badende voksen over 16 år.

Min 10-åring kan svømme. Hvorfor kan jeg ikke bare følge med fra kanten?

Det er av sikkerhetsmessige årsaker. Selv om noen barn under 11 år kan svømme, kan det skje ting i vannet som gjør barnet usikker eller redd. Da er det viktig at de har en voksen i nærheten som passer på. Selv om de fleste foreldre ville gått rundt og fulgt med, ser vi at noen setter seg i kafeen og overlater barna til seg selv. Dette mener vi ikke er forsvarlig.

Hvorfor må jeg bade med min 10-åring når det går badevakter rundt bassengene og passer på?

Våre badevakter er «verter» som har til hensikt å holde oversikt og passe på alle. De er ikke «barnevakter» for hvert enkelt barn.

Kan jeg ha med barnevogn inn i anlegget?

Du har lov til å ta med bagen inn i badet, men ikke selve vognen. Den kan settes i gangen på vei inn til garderobene eller ved styrkerommet via a vis resepsjonen. Årsakene til dette er både mht. renhold og sikkerhet.

Hvor finner jeg informasjon om baneinndelingene i idrettsbassenget?

Baneinndelinger finner du i vår aktivitetskalender ved å klikke på den dagen du skal besøke oss.

Hvordan får laget mitt svømmetid i idrettsbassenget?

Treningstid til svømmeklubbene og skolene tildeles av kommunen, så ta kontakt med svømmeklubben eller skolen din hvis du ønsker informasjon om organisert treningstid i idrettsbassenget.

 

Kan man ta svømmeknappen i Aquarama?

Ja, svømmeknappen kan tas i Aquarama. Svømmeknappen er et 200 meters merke. Foreldre sjekker selv at barnet kan svømme 200 m uten å holde i kanten eller stå i bunnen. Man trenger ingen badevert til å godkjenne dette. Når barnet har fullført 200 meter, kan selve svømmeknappen kjøpes i resepsjonen som bevis på at hun/han kan svømme 200 meter. Svømmeknappen koster kr

Er det lov å ta med førerhund i badet?

Ja, vi tillater førerhund inn i badet. Vi ber deg imidlertid gi beskjed til badevertene, sånn at de kan vise dere rundt i badet. Vi informerer samtidig om at det 32 grader og 50% luftfuktighet, så det kan være ubehagelig for hunden å ligge lenge inne i badet. Et alternativ til førerhund kan derfor være ledsager. Dersom du har ledsagerbevis, går ledsager gratis med inn i badet.

Kan jeg bade med gips?

Det er ikke heldig å bade med vanlig gips, da gipsen vil smuldre opp og du må gipse på nytt. Du kan imidlertid dekke til det gipsede området med en tykk plastikkpose, el. l., og tape godt sånn at vannet ikke kommer til. Dersom det er såkalt «badegips» du har fått, kan du bade med den.

Når er det fullt i Aquarama?

Vi har plass til 1000 gjester samtidig. Rent sikkerhetsmessig har anlegget kapasitet til flere personer, det er 1000 garderobeskap vi har fordelt på herre-, dame- og familiegarderobene.

Hva skjer hvis det blir fullt?

På særlig travle dager sørger vi for ekstra stor bemanning, slik at vi kan håndtere dette så smidig som mulig, og slippe inn nye gjester etter hvert som andre forlater anlegget.

Hvor finner jeg en oversikt over fremtidige konkurranser i anlegget?

Det finner du på vår aktivitetskalender. Gå inn på våre nettsider og klikk på bildet «Hva skjer» som ligger på forsiden.

Hva er aldersgrensen på AQ Spa?

16 år. 

Har dere hjertestarter i Aquarama?

Ja, vi har tre hjertestartere i vårt anlegg. En i vaktbua i badeanlegget, en i vestibylen i 1. etasje og en på treningssenteret i 3. etasje. 

Kart