Åse Marie Sahlander_lite.jpg

3 tips for å ta vare på huden

- På denne årstiden er huden veldig tørr, særlig for de som driver med mye friluftsliv, sier hudterapeut Åse Marie Sahlander. Vi har tatt turen inn på Aquarama Spa for å få noen tips til hvordan vi skal ta vare på huden nå når vinterferien nærmer seg.

Fett fremfor fuktighet

- Det er viktig å tenke på at huden er veldig utsatt, og at den trenger fettsyrer for å beskytte, ikke bare fukt, sier hun. Det er mange som blander de to tingene. Fukt går ned i cellene og fyller dem opp, mens fett legger seg mer som et beskyttende lag på overhuden. – Har du fet hud skal du naturligvis være forsiktig med å bruke for mye fett, men for alle andre hudtyper anbefaler vi å bruke rike kremer eller oljer nå midt på vinteren for å beskytte huden.  Gjerne både dag og natt, sier Åse. – Og særlig de med tørr hudtype. De får lett sprengte blodkar i kinnene, og det er det vanskelig å reparere i etterkant.

Bruk skånsomme rensemidler

- Vær forsiktig med harde renseprodukter, advarer Åse. – Bruk milde, kremete produkter på denne tiden av året. Rensegele og renseskum stripper ofte huden for naturlig beskyttelse. Bruk peeling max en gang pr uke. Bruk gjerne en kremete, rik maske en gang i uken, og la den sitte på hele natten.

Glem ikke solfaktoren

Og skal du være mye ute skal du huske solfaktor. - UVA er like sterk hele året, sier Åse og gjør oppmerksom på at det er UVA strålene som gjør oss eldre. – Mange tror at det kun er om sommeren de trenger å beskytte seg, men det er mot UVB-strålene. De som brenner. Er du opptatt av å holde huden din ung, må du beskytte deg mot UVA hele året. Spesielt hvis du er en person som er mye ute hele året.

Les mer: