aquarama_bad_babysvomming_0004.jpg

Første gang på Babysvømming

Er det første gangen du skal på babysvømming? Vi har fem gode tips til deg:

  1. Sett av god tid til besøket. Planlegg søvn og mating. En trøtt og sulten baby vil trives dårlig også i vannet.
  2. Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen inne i hallen. I vannet skal babyen ha på seg en liten badebleie eller bukse med plastinnlegg i (kan kjøpes i resepsjonen i AQ Bad, eller i vanlige klesbutikker og nettbutikker),
  3. La babyen få god tid til å venne seg til svømmehallmiljøet. God kroppskontakt er det som får den til å føle seg mest trygg. Babyen behøver ikke dusje før badet, men grundig kroppsvask er obligatorisk for alle andre. Tørk deg før du tar i babyen. Ta kontakt med instruktøren før dere går i vannet.
  4. Tull et stort håndkle rundt babyen med en gang den løftes ut av vannet (ta av trusa først).
  5. Etter bading kan du vaske eller skylle av klorvannet. Smør gjerne huden inne med litt olje til slutt eller ta et kveldsbad med olje i. Ikke bruk såpe til babyen.

PÅMELDING

FORBEREDELSER HJEMME FØR BABYSVØMMING

Før man går i bassenget er det viktig å forberede seg hjemme. Har man badekar kan man fylle det til randen og la babyen bevege seg her. Ikke bruk sete i badekaret. La babyen bevege seg fritt. Rommet bør være godt oppvarmet og minst mulig av babyens våte hud bør eksponeres i luft. Dersom en selv vil gå opp i karet sammen med babyen, bør en på forhånd ha vasket seg grundig.

Temperaturen på vannet bør ligge på ca. 36-37 grader når disse badene starter.

Når det gjelder måter å holde babyen på i badekar og stellebord, er disse av underordnet betydning så lenge man sørger for å gi hodet støtte og ikke låser fast babyen så mye at det i større grad hemmer bevegelsene.

I forbindelse med bading av babyen bør man la det komme litt vann i ansiktet. Det skjer best ved at man teller til tre og vannet tømmes bakfra over nakke og hode slik at mer og mer etter hvert renner over ansiktet. Bruk handa som øse mens hodet lutes forover.

Les mer: