Peeling1_medium.jpg

Peeling - hudpleiens grunnarbeid

– Det tar ca. 28 dager å fornye hudcellene våre, sier Elina Miå, hudterapeut ved Aquarama Spa, som tror mange ikke vet hvorfor de skal peele huden regelmessig. Kjenner du deg igjen? Her kan du lese hvorfor.

Hudcellenes fornyelsesprosess

– Hudcellene fornyer seg hele tiden. Det tar omlag 28 dager fra start til slutt, og de døde hudcellene kan gi deg et tørt og gustent utseende, sier hun. – Og ikke bare vil huden din se friskere og finere ut ved peeling, men hudpleieproduktene dine vil virke enda bedre.

Gir bedre effekt av produkter

– De døde hudcellene tetter igjen porene og hindrer produktene i å jobbe som de skal, fortsetter Elina. - Det er derfor vi alltid anbefaler peeling som en regelmessig hudpleierutine. Hun anbefaler også alle som har hatt en ansiktsbehandling å fortsette med regelmessig peeling for å opprettholde det gode resultatet lenger. 

Peeling flere ganger i uken

– Har du noen gang kjent skikkelig etter hvordan huden føles etter en peeling? Den kjennes ren og myk, sier Elina og forteller at det er hudtypen din som styrer hvor ofte du bør peele ansiktet ditt. – Noen kan ha utbytte av kun én gang i uken mens andre må ha flere, sier hun og anbefaler 1-3 ganger i uken for de fleste. – Men ta en prat med en utdannet hudpleier. Da får du både anbefaling om hvilken type peeling akkurat du skal bruke, og hvor ofte du skal peele.  

En rekke ulike produkter

Det finnes et stort utvalg peelinger på markedet, og de fleste av oss kjenner til typer med korn. Det er peeling som skrubber huden ren og du kan føle resultatet under fingrene. Kornene kan være alt i fra knuste fruktkjerner til sukker. 

- Syrer er også en fin peelingtype, sier Elina. - De løsner opp de døde hudcellene og huden føles myk og får en fin glød. Men det må ikke forveksles med de produktene som etser på huden, presiserer hun. - Syrene vi bruker på AQ Spa er milde og har en fantastisk virkning på huden. I tillegg finnes det forskjellige styrker på syrer og vi velger styrke ut ifra kundens behov og hva huden deres tåler, sier hun.

Bruk av enzymer er en tredje form for peeling, og Elina beskriver disse ved at de går ned i huden og "spiser" opp de døde hudcellene. - Dette er en mild form for peeling som ikke merkes noe særlig, derfor er den fin for de fleste hudtyper, sier hun. – Vi bruker et produkt fra Babor som er så mild at den legges på leppene og helt opp under øynene. 

Peeling hele året

- Det er lurt å peele hele året, sier Elina. – Mange tror at peeling er noe de "egentlig" ikke trenger hvis de er flink til å rense og stelle huden sin, avslutter hun. – Men det er jo litt synd hvis man har dyre flotte kremer som man ikke får full effekt av. Du kan sammenligne det litt med å pusse opp. Du ville vel ikke begynt å male kjøkkenet uten å vaske det ned først, avslutter hun med et smil.

 

 

 

Tekst og foto: Hanne Slyngstad-Hægeland