torsdager, mandager, hver uke 21.12.2017 00:00:00 -- 2
kl 18:00 - 19:00

AquaFitness

I høst blir det AquaFitness både på mandager og torsdager. AquaFitness er effektiv og skånsom trening i vann. Gjennom variasjon i øvelser og musikk, kan man tilpasse gymnastikken til ulike gruppers behov for trening, som styrketrening, utholdenhetstrening og bevegelighetstrening.

AquaFitness holdes i den øverste delen av idrettsbassenget. Tempo, motstand og intensitet er reletivt høyt, noe som gjør dette til et godt alternativ for alle som ønsker å trene i vann. Kurset kjøres på dypt vann og man er avhengige av flytebelter for å få nøytral oppdrift.

HVEM PASSER AQUAFITNESS FOR?

AquaFitness egner seg godt for alle, uansett alder og fysisk form. Vannets egenskaper gir god støtte for kroppen gjennom oppdrift og motstand. Alle bevegelser blir enklere å gjennomføre i vann sammenlignet med på land. Først og fremst reduseres belastningen på ledd og leddforbindelser sammenlignet med vanlig trening på land. Økte leddutslag muliggjøres ved trening i varmt vann, stive ledd og sår muskulatur mykes opp.

ER AQUAFITNESS EGNET FOR GRAVIDE?

AquaFitness er bra for gravide som har vondt i ryggen. I en svensk studie deltok 130 kvinner i vanngymnastikk en gang i uken under graviditetens siste halvdel. Sammenlignet med kontrollgruppen fikk kvinnene mindre vondt i ryggen og sykemeldte seg mindre for ryggsmerter. Gymnastikken medførte ingen risiko for fosteret. Mange gravide plages av ryggvondt (bekkenløsning), og slike smerter er en vanlig årsak til sykemelding under graviditeten. Kilde: Bedre helse.

TIDSPLAN HØSTEN 2017

  • Torsdag kl. 18.00 - 19.00 (oppstart 17. august)
  • Mandag kl. 18.00 - 19.00 (oppstart 21. august)

Det er ikke kurs i skoleferier eller på bevegelige helligdager.

PS: Alt av utstyr som trengs til timen blir utlevert (flytebelte, styrkemanualer osv.) 

PRIS

  • Kun dropin - ingen påmelding (ingen binding)
  • Kr 100,- per gang for medlemmer i AQ Bad
  • Kr 150,- per gang for ikke-medlemmer
  • AquaFitness er gratis for AQ Trenings medlemmer med kombimedlemskapene "Trening og Bad"

SPØRSMÅL:

  • Spørsmål om AquaFitness kan rettes til Carina Marcussen Lund på mobil 99601341 eller e-post: [email protected]