torsdag 02. november - søndag 05. november 06.11.2017 00:00:00 -- 4
kl 07:00 - 18:00

Nordsjøstevnet

Velkommen til det 44. utgaven av Nordsjøstevnet. For førte gang er stevnet i Kristiansand og Aquarama tar i mot både norske og internasjonale toppsvømmere.

Norges eldste internasjonale svømmestevne, North Sea Swim Meet (NSSM) arrangeres i 2017 i Kristiansands storstue Aquarama. Over 500 svømmere fra 10 nasjoner gjør seg klar til å stupe i vannet når det prestisjetunge stevnet flyttes fra Stavanger til Kristiansand i 2017. Stevnet arrangeres i år for 44. gang og har opp gjennom årene tatt imot mange internasjonale stjerner.

Stevnet er ikke bare ett stort stevne i volum men også i kvalitet. Det er strenge kvalifiseringskrav til stevnet og utøverne kommer fra hele Norge fra Kristiansand i sør til Tromsø i Nord. I tillegg til det norske landslaget med Henrik Christiansen i spissen deltar det også landslag fra Italia, Sveits, Romania og Nederland i tillegg til utøvere fra hele 85 klubber fra inn og utland.

Idrettsbassenget vil dermed være utilgjengelig for publikum i følgende perioder:

  • Torsdag 2. november kl. 18:00 – 21:00
  • Fredag 3. november kl. 07:00 – 19:00
  • Lørdag 4. november kl. 07:00 – 19:00
  • Søndag 5. november kl. 07:00 – 18:00

OBS: AquaSurfen vil ikke kunne benyttes under stevnet. 

Les mer om NORDSJØSTEVNET

Eller flere oppdateringer gjennom Facebookarrangementet

Stevnets lengst farende og eldste utøver med sine 31 år er Nelson Silva fra Brasil. Han er svømmer på heltid og kommer direkte fra pallplasseringer og personlige rekorder i World Cup. Under NSSM vil han møte andre sterkt meriterte europeiske utøvere som Marco Belotti (29) fra Italia og jevngamle Joeri Verlinden fra Nederland. Også Finlands beste sprinter gjennom mange år Ari-Pekka Liukkonen nærmer seg de 30 og kommer tilbake til NSSM for å forsvare bestemannsprisen fra 2013. Marco Belotti kan se tilbake på deltakelse i de tre siste OL, mens Verlinden og Luikkonen begge var deltakere i London -12 og Rio -16. Tross sterk internasjonal konkurranse tror vi at kampen om årets bestemannspris i herreklassen vil stå mellom vår egen langdistansekonge Henrik Christiansen og hans argeste konkurrent på 1500 m Florian Wellbrock fra Tyskland. I kvinneklassen er Franziska Hentke, sølvmedaljør på 200m butterfly fra sommerens VM i svømming i Budapest og Fanny Lecluse, Europamester på 200 bryst i 2015 favoritter til årets bestemannspremie, selv om Norges fremste kvinnelige svømmer de siste årene Susann Bjørnsen vil gjøre det hun kan for å sikre seg utmerkelsen som stevnets beste kvinnelige svømmer. Alle disse tre deltok også under OL i Rio sammen med flere andre av årets NSSM utøvere.

Sørlandets eget unge stjerneskudd Malene Rypestøl vil også få en begivenhetsrik helg, på dagtid vil hun konkurrere mot verdensstjernene i bassenget, mens hun lørdag kveld er nominert som årets unge kvinnelige utøver på Idrettsgalla Sør som også arrangeres i Aquarama.

Våre beste HC svømmere vil også benytte NSSM som en siste oppkjøring mot årets VM som arrangeres i Mexico. Andreas Bjørnstad kommer med mål om å forbedre sine egen verdensrekord på 1500 fri mens Sarah Louise Rung kommer for å få verdifull konkurransetrening og å gi Andreas kamp om premien for beste HC prestasjon.