Ofte stilte spørsmål

SPØRSMÅL OG SVAR OM IDRETTSHALL OG KLATREVEGG

Ta kontakt med Idrettsetaten i Kristiansand kommune. Det er de som disponerer og fordeler treningstid og annen idrettslig bruk av idrettshallen.

Det som er gjenglemt fra idrettshallen skal i utgangspunktet skolene og idrettslagene rydde selv. Dersom det ligger igjen ting etter at de har gått, legger vi dette ned i treningsrommet tilknyttet idrettshallen. Hit kan du komme og lete etter det du har glemt igjen.

Hvis ikke du går på Tangen- eller Kvadraturen videregående skole, må du melde deg inn/ta kontakt med Kristiansand klatreklubb for å kunne benytte klatreveggen.

De må få kontakt med læreren sin, eller evt. noen medelever, for å bli låst inn. Vi har fått streng beskjed om ikke å låse inn sene elever, da noen elever har blitt frastjålet ting fra garderoben under gymtimene. Vi kan ikke vite om den enkelte elev går i klassen eller ei.

BADETØY OG HITTEGODS

Ja, vi har en egen butikk med salg av badetøy, svømmebriller, håndklær, og en rekke andre badeartikler.
Nei, vi har ikke utleie. Vi har salg av både badetøy og håndkle i resepsjonen.
Fordi dette er andres eiendom, og blir liggende klar for henting i ca. 14 dager.
Vi samler inn det som ligger i svømmeanlegget, og legger det ned i vårt hittegodsrom. Hit kan du selv komme og lete etter det du har glemt igjen. Vi finner store mengder av gjenglemt hver eneste dag, derfor er det lettere for deg å se over dine mistet ting selv.
Fordi det glemmes så mye badetøy og utstyr i løpet av et år, at vi ikke har kapasitet til å ta vare på det. I tillegg støtter vi en god sak ved å sende det til en veldedig organisasjon som gir det til folk som har bruk for det.

SPØRSMÅL OG SVAR OM GAVEKORT

Det kan du kjøpe i resepsjonen på Aquarama eller på web-siden vår under fanen gavekort. 

Ja, gavekort er gyldig i ett år fra kjøpsdato. Dette står på kortet.

Gavekort er som penger. Mister du det før du har tatt det i bruk, er det dessverre tapt.

Vi følger norsk lov om angrerett. Den gir kunden rett til å angre kjøpet innen 14 dager for de kjøp som er foretatt utenfor fast utsalgssted, for eksempel på nett. Det betyr at du har 14 dagers angrerett på gavekort kjøpt på internett, men ikke over disk.

SPØRSMÅL OG SVAR OM GARDEROBER

Nei, hos oss låses garderoben med armbåndet ditt. Armbåndet er også ditt adgangskort, og du kan bruke det som betalingsmiddel i vår servering og badebutikken.

Når du lukker døren på skapet ditt vil du høre en tikking fra displayet like ved. Hold armbåndet ditt opp mot displayet. Når displayet viser nummeret ditt på skapet, er skapet ditt er låst. Vær obs på å dobbeltsjekke at displayet faktisk viser ditt skapnummer. Det har hendt at to personer har lukket skapene sine samtidig, og dermed låst hverandres skap. Hvis du er usikker, spør en badevert eller resepsjonist.

Dersom to personer lukker skapene samtidig, kan to bånd «krysslåse» skapene. Derfor er det viktig at du alltid sjekker at nummeret som står i displayet stemmer overens med det skapet du bruker. Hvis du har spørsmål vedr. dette, må du bare snakke med våre badeverter eller resepsjonister, så hjelper de deg.

SPØRSMÅL OG SVAR OM BARNEBURSDAG

Prisen inkluderer inngang i badet, gave til bursdagsbarnet, oppdekking av koselig bursdagsbord, egen bursdagsvert i forbindelse med ankomst og servering, samt servering til alle barna. Servering til de voksne kommer utenom. Om du velger surfebursdag er det inkludert 1 t. surf. 

Vi har ingen maks antall på barn du kan ta med i en barnebursdag, men for barn under 11 år må det være med en badende voksen per 4 barn. Dette for å ivareta sikkerheten til barna. De voksne går inn gratis, men betaler for servering.

Det er ingen begrensninger på hvor lenge dere er i badet. Vi anbefaler imidlertid at dere kommer minimum en time før dere skal spise.

Vi anbefaler at dere bestiller servering minimum en time etter at dere ankommer.

Stupetårnet er åpent for publikum det meste av vår åpningstid, men det er noen tilfeller hvor det ikke er tilgjengelig for publikum. Det ene tilfellet er tirsdager kl. 18 - 19 og torsdager kl. 18 - 21 på grunn av treningstid for byens dyktige stupere fra Kristiansand Stupeklubb. Det andre er når vi har stevner. Sjekk derfor vår hva-skjer kalender så bursdagen ikke kolliderer med et slikt stevne.

SPØRSMÅL OG SVAR OM FAKTURERING OG BETALING

Avtalt pris for medlemskapet blir trukket den 20. i hver måned. Medlemskapet trekkes forskuddsvis. 
Ja, det kan du. Produktene du handler blir lagt på båndet ditt, og må betales på betalingsautomaten du finner på vei ut av garderobene, eller i resepsjonen. Dersom du ikke betaler for dine kjøp vil det utstedes en faktura, hvor det påløper et fakturagebyr.
Det skyldes at en eller flere fakturaer står registrert som ubetalt hos oss. Du skal ha mottatt en påminnelse på mail/sms ca. 5 dager etter forfall. Dersom fakturaen ikke betales innen 10 dager etter dette overlates oppfølging av faktura til vår samarbeidspartner Visma. Dersom du har fått henvendelse fra Visma må den videre oppfølgingen gjøres hos dem. Til orientering tilsvarer «inkassovarsel» det som tidligere het «betalingspåminnelse»
Det kan skyldes flere ting: 1) Forsinket iverksettelse av avtalegiro Dersom fakturaen det gjelder var helt i begynnelsen av medlemskapet, har avtalegiroen ikke vært aktivert på det gjeldende tidspunktet. Ved opprettelse av et 12 måneders avtalegiro-medlemskap betaler du kontant/kort for inneværende og de to neste månedene. Avtalegiro opprettes normalt i løpet av 6-10 uker, etter at du har signert kontrakten hos oss. Av og til kan dette ta noe lenger tid hos NETS. Dersom avtalegiroen ikke rekker å bli aktivert hos NETS i løpet av den perioden du har betalt for, sender vi faktura for en ny måned som må betales manuelt. Dette gjør vi inntil avtalegiroen er aktivert. Avtalegiro-medlemskap faktureres forskuddsvis med forfall før perioden starter. 2) Manglende dekning på konto Dersom det ikke er dekning på kontoen den dagen avtalegirotrekket foretas, vil fakturaen bli stående som ubetalt hos oss. Sjekk derfor i din nettbank om fakturaen det gjelder er blitt avvist. Dersom den er betalt, ta et skjermbilde av dette og send til oss på bad@aquarama.no, så skal vi sjekke dette opp videre. 3) Bytte av bank/kontonummer Har du skiftet bank og/eller kontonummer? Husk å gi oss beskjed sånn at avtalegiroen blir trukket fra rett konto/bank. 4) Avtalegiroen er blitt stoppet i nettbanken sin Har du stoppet avtalegiroen? Dette kan skje ved en feiltagelse, og du kan bare sette den i gang igjen. Dersom du har gjort det bevisst, trenger vi å få beskjed sånn at vi sender faktura til deg manuelt. 5) Bytte medlemskap Har du endret medlemskapet ditt i det siste? Hvis beløpet som skal trekkes er blitt høyere enn det var ved avtaleinngåelse, må ny avtalegiro signeres. Dette kan du gjøre i resepsjonen.
Dersom en faktura ikke blir betalt, vil en purring sendes ut ca. 5 dager etter forfall. Dersom purringen ikke betales innen 10 dager, sendes saken videre til Visma som sender Inkassovarsel. Dersom kunden verken tar kontakt med oss eller betaler inkassovarsel/faktura i denne omgang, vil neste steg være betalingsoppfordring, det vil si at inkassosak startes. Da har vi ikke lenger anledning til å hjelpe kunden her hos oss, men han/hun må følge opp saken sin opp hos Visma.

SPØRSMÅL OG SVAR OM BAD

Barn som fyller 11 år dette kalenderåret og er svømmedyktig har adgang alene, ellers har barn kun adgang i følge med badende voksen over 16 år. Det er av sikkerhetsmessige årsaker. Selv om noen barn under 11 år kan svømme, kan det skje ting i vannet som gjør barnet usikker eller redd. Da er det viktig at de har en voksen i nærheten som passer på. Selv om de fleste foreldre ville gått rundt og fulgt med, ser vi at noen setter seg i kafeen og overlater barna til seg selv. Dette mener vi ikke er forsvarlig. Våre badevakter er «verter» som har til hensikt å holde oversikt og passe på alle. De er ikke «barnevakter» for hvert enkelt barn.
Du har lov til å ta med bagen inn i badet, men ikke selve vognen. Den kan settes i gangen på vei inn til garderobene eller ved styrkerommet via a vis resepsjonen. Årsakene til dette er både mht. renhold og sikkerhet.
Treningstid til svømmeklubbene og skolene tildeles av kommunen, så ta kontakt med svømmeklubben eller skolen din hvis du ønsker informasjon om organisert treningstid i idrettsbassenget.
Ja, svømmeknappen kan tas i Aquarama. Svømmeknappen er et 200 meters merke. Foreldre sjekker selv at barnet kan svømme 200 m uten å holde i kanten eller stå i bunnen. Man trenger ingen badevert til å godkjenne dette. Når barnet har fullført 200 meter, kan selve svømmeknappen kjøpes i resepsjonen som bevis på at hun/han kan svømme 200 meter.
Ja, vi tillater førerhund inn i badet. Vi ber deg imidlertid gi beskjed til badevertene, sånn at de kan vise dere rundt i badet. Vi informerer samtidig om at det 32 grader og 50% luftfuktighet, så det kan være ubehagelig for hunden å ligge lenge inne i badet. Et alternativ til førerhund kan derfor være ledsager. Dersom du har ledsagerbevis, går ledsager gratis med inn i badet.
Det er ikke heldig å bade med vanlig gips, da gipsen vil smuldre opp og du må gipse på nytt. Du kan imidlertid dekke til det gipsede området med en tykk plastikkpose, el. l., og tape godt sånn at vannet ikke kommer til. Dersom det er såkalt «badegips» du har fått, kan du bade med den.
På særlig travle dager sørger vi for ekstra stor bemanning, slik at vi kan håndtere dette så smidig som mulig, og slippe inn nye gjester etter hvert som andre forlater anlegget. Vi har plass til 1000 gjester samtidig. Rent sikkerhetsmessig har anlegget kapasitet til flere personer, det er 1000 garderobeskap vi har fordelt på herre-, dame- og familiegarderobene.
Ja, vi tillater førerhund inn i badet. Vi ber deg imidlertid gi beskjed til badevertene, sånn at de kan vise dere rundt i badet. Vi informerer samtidig om at det 32 grader og 50% luftfuktighet, så det kan være ubehagelig for hunden å ligge lenge inne i badet. Et alternativ til førerhund kan derfor være ledsager. Dersom du har ledsagerbevis, går ledsager gratis med inn i badet.
Ja, vi har tre hjertestartere i vårt anlegg. En i vaktbua i badeanlegget, en i vestibylen i 1. etasje og en på treningssenteret i 3. etasje.

SPØRSMÅL OG SVAR OM BADEANLEGGET

Fredag 22. mars 2013. 

5 meter på stupesiden. På vindussiden er det justerbar bunn, for å kunne drive spesialtrening for egne grupper. Den justerbare bunnen er 2 meter på det dypeste og kan løftes helt opp til tørt gulv.

Hurtigsklien, LYNET, er 51 meter. Ringsklien, RINGO, er 90 meter. Bowlsklien, SLUGEN, er 70 meter. I tillegg har vi en breisklie for barn, den heter SPLASH og en babysklie til småbarn ved navnet SWISH. 

Ja, det er et eget lekebasseng med en dybde på 0,15 - 0,3 m til de minste barna. Dette bassenget er plassert like ved kafeteriaen.

Idrettsbassenget holder 27 grader, leke- og familiebassengene holder 31 grader, velværebassenget holder 34 grader og jacuzzien holder 38 grader. I tillegg finnes det en kald kulp. Detaljert oversikt finner du her:

- Oksøy plaskebasseng for de aller minste, 31 grader, 0,1-0,3 meter dypt
- Hamresanden, barnebasseng, 31 grader, 0,6-0,9 meter dypt 
- Breisklie, barnesklie, 31 grader, 0,2-0,4 meter dypt 
- Blindleia, strømkanal, 31 grader, 1,2 meter dypt, 58 meter lang
- Skagerak, bølgebasseng, 31 grader, 1,35 meter dypt, 1,2 meter bølgehøyde
- AquaSurf, surfebølge, 28 grader 
- Ravnedalen, klatrebasseng, 31 grader, 3,5 meter dypt, 3 meter høy klatrevegg
- 4. Stampe, boblebad, 38 grader, 0,85 meter dypt 
- 5. Stampe, utebasseng, 34 grader, 1,2 meter dypt 
- Paradisbukta, varmtvannsbasseng, 34 grader, 1,1 meter dypt 
- Blå Lagune, hettvannsbasseng, 38 grader, 0,9 meter dypt 
- Dampbadstu, 50 grader 
- Vanlig badstu, 90 grader
- Steinsfossen, kaldkulp, 10 grader, 1,2 meter dyp 

Vi benytter ferskvann i alle bassengene.

Vi produserer vårt eget klor fra salt, og benytter kun det som trengs for å holde vannkvaliteten på best mulig nivå. Vannet i bassengene blir behandlet gjennom et prosessanlegg som tilfører klor etter behov.

Nei, Aquarama er ikke et kommunalt bad i tradisjonell forstand. Bygningsdelen som rommer Aquarama Bad eies av Kristiansand kommune, men som et resultat av at anlegget er et offentlig-privat samarbeid (OPS), er anlegget leid ut til private aktører som driver badet. Derfor er Aquarama et privat selskap på lik linje med andre private badeanlegg.

Det ligger store investeringer i et anlegg som Aquarama og vi har et mye bredere tilbud enn den gamle svømmehallen. Det er derfor vanskelig å direkte sammenligne den gamle svømmehallen som bestod av et 25 meters basseng, med et dagens anlegg som består av et 50 meters basseng, stupeanlegg med stupetårn opp til 10 meter, og er et av Norges beste badeland.

Vi ber om å få alle søknader tilsendt digitalt på soknad@aquarama.no. Evt. ledige stillinger utlyses på våre nettsider og på facebook.

SPØRSMÅL OG SVAR OM ENKELTBILLETTER

Ja, ledsager går gratis når den betalende gjest har ledsagerbevis.

Inngang uten bading koster kr 85,-. Husk at barn må være over 11 år for å bade alene.

Ja, hver tirsdag og fredag har vi egne priser for pensjonister mellom kl. 10-15. Da koster det kr 85,- for inngang, og du kan bli så lenge du vil. Ellers har vi pensjonist/honnør-pris hver dag til redusert pris av voksen. 

Vi justerer kun prisene når store deler av anlegget er stengt pga. vedlikehold/større stevner. Vi forsøker imidlertid å informere tydelig på våre hjemmesider under hva-skjer, samt på Facebook, når vi har store arrangementer, nettopp for å gi folk en anledning til å velge om de vil komme disse dagene eller ei. Vår erfaring er at det alltid er god boltreplass i badelandsdelen under store svømmestevner.