Svømmekurs for barn

Å lære å svømme er ikke bare gøy, det er også viktig for ens egen sikkerhet i vann å lære gode svømmeferdigheter i tidlig alder. Vi har seks kursnivåer; hval, skilpadde, pingvin, selungen, sel og sjøløve. Kurset gjennomføres av KSA. Alle instruktørene er utdannet via Norge Svømmeforbund sin instruktørutdanning og innehar årlig livredningsprøve. 

  • For barn 5-10 år
  • Pris fra 1.700,- (+ medlemskontingent til Norges Svømmeallianse på kr 200,- per år)
  • Varighet per gang: 30/45 minutter
  • Antall kursdager: 10
  • Antall plasser per kurs: 12
  • Det er ikke kurs i skoleferier eller på bevegelige helligdager

HVAL

Hval fokuserer på kjernefunksjonen «dykke», som innebærer at man skal kunne dykke kroppen under vann og kontrollere pustingen.

PÅMELDING

skilpadde

Skilpadde fokuserer på kjernefunksjonen ”flyte”, som innebærer at man opplever oppdriften i vannet. Den bevisste opplevelsen av at vannet ”bærer” kroppen er helt sentral i svømmeopplæringen.

PÅMELDING

pingvin

Pingvin fokuserer på kjernefunksjonen «gli», som innebærer at man flyter i vannets motstandskraft. Å gli forutsetter at eleven kan holde pusten og flyte.

PÅMELDING

selungen

Kurset fokuserer på kjernefunksjonen ‘Fremdrift’, som innebærer at man skaper fremdrift i vannet ved hjelp av arm- og beinbevegelser. Målet er å nytte motstandskraften i vannet slik at bevegelsene fører til fremdrift.

påmelding

sel

På Sel-kurset har man fokus på svømmeartene crawl og rygg. Disse svømmeartene har deltakerne lært grovkoordinert på begynnerkursene. På dette nivået tar vi det et steg videre, og arbeider med øvelser som gjør at deltakerne skal kunne svømme crawl og rygg finkoordinert.

PÅMELDING

sjøløve

Sjøløve fokuserer på å lære bevegelsen i bryst og butterfly (delfinbevegelsen). Deltakerne har lite erfaring med dette fra begynnerkursene, så det er viktig å arbeide med det grunnleggende på dette nivået.

PÅMELDING

SPØRSMÅL OG SVAR

Svømmeskoleansvarlig KSA, e-post: kurs@ksa.no

Barn får ikke lov å gå alene fra garderoben og inn til bassenget, men må følges av en voksen person over 16 år helt bort til der hvor kurset skal foregå. Barnet må sitte på land til instruktørene gir dem lov til å gå i vannet.

Ja, alle barna skal dusje og vaske både kropp og hår før de skal inn i bassenget.

Svømmekurs for barn gir kun gir tilgang til kursbassenget i kursperioden. Om man ønsker å bade enten før eller etter kurset må barn og foreldre betale vanlig inngangsbillett i tillegg.

Foreldre kan være med barna inn i garderoben og følge dem bort til svømmekurset. Noen av instruktørene opplever at barna er mer konsentrerte dersom foreldrene sitter oppe på messaninen, i stedet for nede på bassengkanten. Det er derfor kursinstruktøren som bestemmer på det enkelte kurs hvordan han/hun ønsker å ha det.

Dere må være klare ved bassengkanten litt før selve kurset begynner. Derfor anbefaler vi å møte opp minimum 15 minutter før, for å rekke å få utdelt adgangsarmbånd og skifte før selve kurset starter.

Kurset betales når dere bestiller plass på nettet. På denne måten er kurset allerede betalt før første kursdag.